Karhut mukaan MAAJOUKKUETIE:n uudelle toimintakaudelle
Julkaistu: 14.04.2023 11.47

Karhut mukaan MAAJOUKKUETIE:n uudelle toimintakaudelle

Salibandyliiton pelaajapolun, MAAJOUKKUETIE:n, seuraava kaksivuotinen toimintakausi alkaa toukokuussa 2023. Tulevalle toimintakaudelle on valittu mukaan kahdeksan yhteistyöseuraa.

Toimintakaudella 2023-2025 MAAJOUKKUETIE-toiminnassa yhteistyöseuroina ovat mukana Blackbirds United, EräViikingit, Esport Oilers, FBT Karhut United, Nokian KrP, SC Classic, Tikkurilan Tiikerit ja Westend Indians. Uusina seuroina toimintaan tulevat mukaan Blackbirds United ja FBT Karhut United.

"Seurojen elinvoimaisuus oli valintojen yksi keskeinen periaate. Tämä tarkoittaa, että mukana olevilta seuroilta on löydyttävä neljä ikäluokkaa poikajoukkueita. Lisäksi mukaan valittujen seurojen urheilutoimintaa johdetaan päätoimisella työntekijäresurssilla", Salibandyliiton ja Eerikkilän kehityspäällikkö Miikka Lamu selvittää yhteistyöseurojen valintakriteereitä.

"Toiminnan fokus on kehittää seuran urheilutoimintaa ja sitä kautta vaikuttaa joukkueisiin ja edelleen yksittäisiin pelaajiin. Tämä on toimintaa ohjaava kriteeri koko toimintakauden ajan. Siksi teemme yhteistyötä kokonaisten seurojen kanssa, emmekä ota mukaan yksittäisiä joukkueita."

Yhdessä tekeminen, hyvinvointi ja menestyminen

MAAJOUKKUETIE-toiminnan tavoitteena on kehittää ja tukea suomalaisten seurojen pelaajakehitystä sekä valmentajien osaamisen kehittymistä. MAAJOUKKUETIE-toiminnan kaikkea sisältöä ohjaavat yhdessä tekeminen, hyvinvointi ja menestyminen.

Pojissa MAAJOUKKUETIE-toiminnassa ovat mukana ikäluokat P13, P14, P15, P16, P17 ja P19, joista yhteistyöseuroja on mukana ikäluokissa P13, P14, P15 ja P16. United-toiminnan kautta toimivat entiseen tapaan ikäluokat P17 ja P19 sekä osittain P16. Tyttöjen osalta toimintaan ei haettu tulevalle toimintakaudelle yhteistyöseuroja, vaan se siirtyy kaikissa ikäluokissa (T14, T16 ja T18) United-muotoiseen toimintaan. Miikka Lamun mukaan muutos johtuu tyttöpelaajien määrästä. Tyttöjoukkueiden valmentajille tarjotaan muita väyliä kouluttautumiseen.

MAAJOUKKUETIE-tapahtumat toimivat myös keskeisinä pelaajatarkkailutapahtumina, joiden pohjalta valitaan U17- ja U19-maajoukkueryhmät.

Lisätietoja MAAJOUKKUETIESTÄ: https://eerikkila.fi/urheilu/salibandy/maajoukkuet...