Joukkueen viestintä

Joukkueen ja seuran asioiden virallinen tiedottaminen tapahtuu aina seuran kanavien kautta. Viestintä tapahtuu pääasiassa sähköisesti jopox-palvelun kautta sekä seuran nettisivuilla (www.fbtkarhut.fi). Lisäksi joukkueilla voi olla käytössä eri sosiaalisen median kanavia, kuten esim. instagram, facebook sekä youtube. Näitä kanavia käytetään pääasiassa joukkueen toiminnasta kertomiseen esimerkiksi päivityksinä pelitapahtumista. Joukkueen kuulumisia voidaan myös junioripuolen kanavissa (tägi: @fbtkarhutjuniori). Jopox on netissä toimiva tiedonvälityskanava ja seuran toiminnanohjausjärjestelmä, jossa ilmoittaudutaan niin harjoituksiin kuin kaikkiin muihinkin joukkueen tapahtumiin.

Jokainen joukkue huolehtii jojon, somevastaavan ja/tai valmentajan kanssa oman joukkueen nettisivuista. Ohjausta ja käyttäjätunnuksia voi kysellä osoitteesta toimisto(a)fbtkarhut.fi. Logon käytöstä ja yleisesti seuran graafisten elementtien käytöstä on tehty erillinen ohjeistuksen, joka löytyy seuran materiaalipankista.


WhatsApp-käyttäytyminen

Monessa joukkueessa on käytössä erilaisia WhatsApp-ryhmiä, joissa pelisäännöt ovat tarpeen siinä missä julkisilla some-kanavilla. Kun säännöt on sovittu, on muiden helpompi puuttua mahdolliseen asiattomaan käytökseen ja kielenkäyttöön.

Nyrkkisääntönä on hyvä muistaa, että kiusaaminen on kiusaamista myös somessa tai WhatsAppissa. Jokaisen huumorintaju ja kestokyky ovat erilaiset: sen minkä toinen kokee vitsiksi voi toisen mielestä olla loukkaavaa ja ahdistavaa.

Kannattaa myös muistaa, että vaikka WhatsAppissa viestitään ryhmissä, on keskustelu julkista: kuka tahansa ryhmän jäsenistä voi jakaa viestin, kuvan tai videon eteenpäin ja näin ryhmässä lähetyt viestit voivat päätyä myös kolmansien osapuolien saataville. Vastuu viestittelyn sisällöstä on aina jokaisella käyttäjällä itsellään.

Keskustelut ryöpsähtävät WhatsAppissa helposti käsistä ja välillä kännykät piippailevat eri WhatsApp-ryhmien ansiosta liiankin tiheästi ja ei-toivottuina aikoina. Onkin hyvä sopia siitä, minkälaiset viestit jaetaan koko ryhmän kesken WhatsAppissa ja mihin vuorokauden aikaan (lähtökohtaisesti yöllä ei viestitä). Esimerkiksi vain muutamaa henkilöä koskettavat asiat on parempi viestiä suoraan niiden kesken, joita asia koskettaa, ja näin säästää muut turhilta viesteiltä.

Oikein käytettynä WhatsApp toimii hyvänä viestintä- ja tsemppauskanavana niin pelureille kuin muillekin seuran tai joukkueen toiminnassa mukana oleville.

FBT Karhut ry:n ohjeistus sosiaalisen median käyttöön mukailee Suomen jääkiekkoliiton ohjeistusta sosiaalisen median käyttöön.

Katso myös:

- ”Reilun somen säännöt - 12 ohjetta jokaiselle sosiaalisen median käyttäjälle” Reilun somen säännöt - Etiikka.fi

- "Karhuissa ei kiusata - ohjeistus kiusaamisen käsittelyyn seurassa" - linkki materiaalipankkii

Muokattu 08.02.2024


FBT Karhut United ry

Antinkatu 15 C

28100 PORI
toimisto(a)fbtkarhut.fi