FBT Karhujen joukkueiden tapahtumissa sekä  harjoituksissa käyttöön koronapassit
FBT Karhut United ryJulkaistu: 13.12.2021 15.41

FBT Karhujen joukkueiden tapahtumissa sekä harjoituksissa käyttöön koronapassit

FBT Karhut ohjeistaa Aluehallintoviraston (AVI) 9.12.2021 antamien ohjeiden perusteella seuraavaa:

Jatkossa koronapassi vaaditaan myös kaikkiin FBT Karhujen harjoituksiin. Alle 16-vuotiaat jatkavat harjoittelua normaalisti ilman koronapassia. 16-vuotiailla harjoituksiin osallistuvilla tulee olla koronapassi. Joukkueet vastaavat, että annettuja ohjeistuksia noudatetaan ja tarvittavat koronapassit tarkastetaan.

Joukkueenjohtaja vastaa joukkueen toiminnasta ja organisoi paikallaolevista toimihenkilöistä jonkun lukemaan koronapassit ennen harjoituksia.

Otteluihin ja turnauksiin osallistuvien vastustajajoukkueiden 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä (pelaajat ja toimihenkilöt) tarkastetaan koronapassit. Otteluissa passien tarkastamisen tekee turnauksesta vastaava kotijoukkue. Huomattavaa on, että vierasjoukkueet eivät voi tarkistaa omia koronapassejaan. Koronapasseista ei saa pitää mitään luetteloa tai listaa tietosuojan vuoksi, näiden tietojen kerääminen on laitonta. Joukkueiden on tiedotettava vierasjoukkueita, tuomareita ja toimitsijoita etukäteen koronapassin käytöstä pelitapahtumissa ja turnauksissa.

Koronatodistuksen lukija ei kerää tai tallenna todistusten tietoja eikä sillä pysty näkemään henkilön terveystietoja. Jos sovellus lukee todistuksen hyväksytyksi, ruudulle tulee näkyviin henkilön nimi ja vihreä väri. Jos todistus hylätään, ruudulle ei tule nimeä vaan vain punainen väri.

On hyvä tiedostaa, että koronapassi ei ole pelkkä muodollisuus, vaan koronapassi on velvoittava viranomaisohjeistus, joten joukkueiden on huolehdittava siitä, että koronapassit on tarkastettu joukkueen toimintaan osallistuvilta 16 vuotta täyttäneiltä henkilöiltä.

Kannattaa myös huomioida, että vanhemmat, jotka mahdollisesti jäävät seuraamaan harjoituksia kuuluvat myös tarkastuksen piiriin. Siksi olisi toivottavaa, että vanhemmat eivät tulisi seuraamaan harjoituksia.

Terveisin: Karhut Hallitus