P16-joukkue karsii SM-sarjapaikasta
Julkaistu: 23.03.2023 12.03

Runkosarjan kolmesta viimeisestä pelistä riitti yksi voitto P17 SM-sarjan karsintaan.

Jyväskylässä varsinaisella peliajalla pisteet menivät tasan ja maalit 4-4-, jatkoajalla O2Jkl/MuurY nappasi toisen pisteen itselleen.
Peli alkoi vauhdikkaasti ja ensimmäisen 5 minuutin aikana Karhuilla oli paikkoja enemmän kuin laki sallii, niistä ei vaan saatu palloa sisään. O2 puolestaan onnistui viimeistelyssään paremmin. Tiukalla taistelulla Karhujoukkue pääsi tasoihin. Tasoitusmaali syntyi 9 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
O2 oli lukenut Karhujen pelikirjan etukäteen hyvin ja blokkasi hienosti kaikki vedot. Karhut hätäili turhaan, pienellä maltilla olisi saatu syötöt paremmin lapaan asti.

Nibacosta vastaan joukkue pelasi Pietarsaaressa. Sieltä voitto 5-8-. Asenteella mennään läpi vaikka harmaan kiven. Muutama huolimaton pallon käsittely oli koitua Karhujen kohtaloksi, mutta onneksi voitontahto oli Kovempi.

Pohjoisen turnee päättyi otteluun OFBC:tä vastaan - tappio 12-8, mutta ei se määrä, vaan laatu. Karhut lähti otteluun kahdella hyökkäyskentällisellä, joista täysterveiden kirjoissa oli yksi kentällinen. Miestä kaatui viikonliopun reissulla sitä tahtia, että jopa toinen maalivahti joutui vetämään pelikengät jalkaansa.
Sarjakärki OFBC laittoi likoon kaikki neljä kentällistään, mutta siitä huolimatta Karhut vei pari ensimmäistä erää ja OFBC vikisi. Kolmannessa erässä kotijoukkueen oli pakko kaventaa kokoonpanoaan, jotta villiintyneet Karhut saatiin kuriin. Tämä tuottikin tulosta ja kotijoukkue karkasi kuuden maalin johtoon. Tästä sisuuntuneena vierasjoukkue näytti oululaisille, että nousee se väsynyt jalkakin vielä parilla viimeisellä minuutilla.

P16-joukkue jatkaa otteluita 15. ja 16.4.2023 Joensuu Areenalla P17 SM-sarjapaikasta.

Teksti: Mari Raita